Νικολέττα Τηλιγάδα, Ειδικός Αναπνευστικής Αγωγής

   Είμαι η Νικολέττα Τηλιγάδα και με συναρπάζει η απλότητα και η αμεσότητα. Σπούδασα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές και εργάστηκα ως τοπογράφος μηχανικός για 8 χρόνια. Ένα δραματικό και καθοριστικό γεγονός  έφερε το 2006 στο προσκήνιο την ερώτηση «Και τι κάνω τώρα για να (ξανα)γίνω καλά;». Επέλεξα «τυχαία» τη μέθοδο NSI (Netwok Spinal Analysis) και ξεκίνησε η συναρπαστική ανακάλυψη λέξεων και εννοιών όπως ολιστική προσέγγιση, αυτοϊαση, βιωματική προσέγγιση, φυσική θεραπεία, αναπνευστική αγωγή. Πεδία άγνωστα μέχρι τότε και μάλλον αμφισβητούμενα από το μαθηματικό μου νου. Ακολούθησε αλλαγή της επαγγελματικής μου ταυτότητας, μύηση στον κόσμο της μητρότητας μέσα από τη δημιουργία οικογένειας, εκπαιδεύσεις σε επίπεδο πιστοποίησης και πληθώρα σεμιναρίων.

  Πρόθεσή μου είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών αναπνευστικής αγωγής και ευρυθμίας με στόχο τη βελτίωση της υγείας. Κίνητρό μου είναι ο θαυμασμός και ο σεβασμός στις απεριόριστες ικανότητες του ανθρώπου, η γνώση ότι η υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από την αρμονική συνύπαρξη σώματος, νου και πνεύματος. Εσωτερική μου δέσμευση είναι η συνεχής επιμόρφωση και επαγρύπνηση.

 

Κυριακή Παπαδημητρίου, Ολιστική πρόληψη και θεραπεία

   Η Κυριακή Παπαδημητρίου είναι συγγραφέας - ερευνήτρια σε θέματα πρόληψης και επιστημονικός συνεργάτης της Κοινωνικής Ιατρικής του Α.Π.Θ. Έχει  υπάρξει επί σειρά ετών Συντονίστρια του Κέντρου Αγωγής Υγείας του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ», Επιστημονικά Υπεύθυνη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, πρώην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Υγείας. 

    Οι βασικές σπουδές της είναι στην Κτηνιατρική Α.Π.Θ., ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με κατεύθυνση πρότυπα- συμπεριφορές. Το ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Μετεκπαίδευση στη Νευροφυσιολογία, Εξειδίκευση στην Ομοιοπαθητική, Μετεκπαίδευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Μετεκπαίδευση στην Παγκόσμια Ακαδημία Ομοιοπαθητικής, εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα του Moreno και πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία όλων των βαθμίδων σε θέματα πρόληψης και αγωγής της υγείας. Για την εφαρμογή των προγραμμάτων της έχει πάρει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεύσεις από φορείς και οργανισμούς. 

   Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως σύμβουλος αυτογνωσίας – αυτοβελτίωσης, προληπτικής ιατρικής, αγωγής υγείας και ως ολιστική θεραπεύτρια, αξιοποιώντας σε ατομικό επίπεδο, συνδυαστικά, όλες τις σπουδές της και κυρίως τη μακροχρόνια εμπειρία της.

"... το όραμα του κάθε ανθρώπου αντανακλά τις ποιότητες του. Το δικό μου όραμα είναι η αγάπη και η συγχωρητικότητα σε έναν κόσμο αλλαγμένο, ενσυνείδητα, άξιο ευγνωμοσύνης.

Η θεραπεία είναι ένας δρόμος συνυφασμένος με την γνώση του εαυτού, την κατανόηση και την απελευθέρωση.  Στην συμβουλευτική έχω βρει το καταφύγιο της εκπλήρωσης του βαθύτερου σκοπού μου.

Σας περιμένω στο χώρο anapneusis, να συνοδοιπορίσουμε στη γνώση γύρω από το συνδυασμό Αυτό-Θεραπευτικών και Αυτό-γνωσιακών τεχνικών μέσα από ιδιαίτερα βιωματικές μεθόδους."

 

Αλεξία Τανούρη, Μουσικο-παιδαγωγός, μουσικός, τραγουδοποιός

     Είμαι η Αλεξία Τανούρη και είμαι μουσικός, μυθοπλάστης, τραγουδοποιός, μουσικο-παιδαγωγός με πολυετή σκηνική παρουσία σε παραστάσεις για παιδιά. Το ακορντεόν, πνευστό όργανο, καθόρισε τη ζωή μου, την πορεία μου αλλά και την παρουσία μου στο χώρο της μουσικής. Μία λέξη μπορεί να γίνει τραγούδι. Μία σκέψη μπορεί να γίνει ζωγραφιά. Μία τυχαία περίσταση μπορεί να γίνει παραμύθι. Η γνώση της ύπαρξής μας μέσα από τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην επικοινωνία μεταξύ μας. Όσο συνεχίζει να υπάρχει η παράδοση, θα συνεχίζει να υφίσταται και η παρουσία μας ως εθνότητα.